japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 kimuchi (kore turşusu)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: kimuchi (kore turşusu)   C.tesi 16 Mayıs 2009, 20:11

1 adet lahana , 2 beyaz turp, 2 yeşil sogan ,2 bardak kırmızı toz biber , 5 yemek kaşıgı tuz ve şeker ,5 diş sarımsak , 1 kök taze zencefil, 1 demet tere , 1 kase karides suyu

Lahana yaprakları ikiye bölünüp tuzlanarak 3 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir ve mayalanmak için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir ayrica karides suyu kullanmak istemeyenler 1 kase su ilede karıştırabilir,acı fazla kullanmayanlarda toz biberi kendi damak zevkine göre azaltabilirler.Afiyet olsun cheers
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
kimuchi (kore turşusu)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Osmanlı Mutfağı - Turşu Tarifleri
» "Korelilerin Kökeni"
» SS501
» Do Re Mi Fa Sol La Si Do - Müzik ve Sevgilim

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: