japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Melonpan

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Melonpan   Cuma 23 Ekim 2009, 18:27




İç hamuru:
1 paket kuru maya
250 ml su
1/2 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı şeker
1 kg un
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı (sıvı yağ ile daha hızlı işlem yapabilirsiniz)
875 ml su

Dış hamuru:
1,250 kg un
Bıçak ucuyla kabartma tozu (daha fazla kabarsın diyorsanız bir paket katın)
350 gr tereyağı veya sıvı yağ
10 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
Bir miktar kavun veya ananas suyu (Aroması da olur. Herhangi kokusu ağır olan bir meyve suyu katınız)

İç hamurun yapılışı:
• 250 ml suyu bir tencerede kaynatın ve içine 1 paket kuru mayayı, yarım çay kaşığı şekeri ilave edin.
• 10 dakika bekletin.
• Bu 10 dakika içerisinde unu, tuzu ve geriye kalan diğer malzemeleri bir kâseye boşaltın.
• Beklettiğimiz karışımı kâseye ilave edin.
• Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve 2 saat dinlendirin.

2 saatin dolmasına az kala dış hamuru yapın:
• Tüm malzemeleri bir kâseye koyun ve hamur haline getirin (cıvık olmamasına dikkat edin, eğer fazla cıvıksa un ilave edin).

Formu ve pişirme süresi:
• İç hamuru 9 parçaya (yuvarlak şekilde) bölün ve tepsilere koyun (aralarını ayrık bırakın, pişirme süresinde hamur iki katına ulaşıyor).
• Dış hamuru da aynı şekilde 9 parçaya bölün ve iç hamurun üzerine kapatın (dış hamuru bir oklava veya merdane yardımı ile düzleştirin ve öyle üzerine kapatın).
• Ekmeklerin üzerlerini # seklinde yapın.
• Ekmeklerimizi 180–200° derecedeki fırınınıza atın ve 20 dakika pişirin.





Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
efsane



Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

MesajKonu: Geri: Melonpan   Paz 25 Ekim 2009, 14:34

cok lezzetli duruyo sagol

tarif denendi mi önceden yani iyi tutuyor mu ?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Melonpan   Paz 25 Ekim 2009, 18:50

henüz denenmedi Smile en kısa zamanda denemeyi umut ediyorum Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Geri: Melonpan   Paz 25 Ekim 2009, 22:09

adminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sen süpersin yaa Very Happy aklımın ucundan geçmedi foruma koymak hehehe melonpan herkes denesin derim ben çok seviyorum Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
orionstar



Mesaj Sayısı : 47
Kayıt tarihi : 07/06/09
Yaş : 41

MesajKonu: Geri: Melonpan   Ptsi 26 Ekim 2009, 04:23

Melonpanin disi cok tatli .Ama yinede severek yiyoruz. Very Happy
Admin eger ilgilenirsen Niku-manju da guzeldir.Sadece soguk havalarda satisa cikiyor.Japonlar icine genelde domuz eti koysada, diger etlerde konularak yapilabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Melonpan   Ptsi 26 Ekim 2009, 14:55

ilgilenirim Very Happy tarifini ibliyorsan bizimle paylaşırsan sevinirim Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Melonpan   Bugün 19:37

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Melonpan
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: