japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Osumashi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gozluklu



Mesaj Sayısı : 233
Kayıt tarihi : 26/04/09
Yaş : 30
Nerden : eskisehir

MesajKonu: Osumashi   Çarş. 11 Kas. 2009, 18:49

720 mililitre su
1 çay kaşığı dashinomoto (kurutulmuş ton balığı tozuymuş. o olmasa da olur gibi geliyor. Tr'de bulunur mu bilemem.)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı soya sosu
4 tane ince kıyılmış mantar
Doğranmış yeşil soğan

Suyu kaynat, dashinomoto, soya sosu ve tuzu karıştır suya ekle. Su kaynayınca ateşten al ve 4 tabağa dök ve üzerine de mantar ve yeşil soğanı ekle.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Osumashi   Çarş. 11 Kas. 2009, 23:21

resim istiyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
gozluklu



Mesaj Sayısı : 233
Kayıt tarihi : 26/04/09
Yaş : 30
Nerden : eskisehir

MesajKonu: Geri: Osumashi   Perş. 12 Kas. 2009, 16:26

Adminim gecen yaptım çorbayı ama ersmini çekmeyi unutmuşum en kısa zamanda ekleyeceğim.

Özür dilerim. Embarassed
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Osumashi   Perş. 12 Kas. 2009, 20:36

tamam sabırsızlıkla bekliyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
gozluklu



Mesaj Sayısı : 233
Kayıt tarihi : 26/04/09
Yaş : 30
Nerden : eskisehir

MesajKonu: Osumashi   Çarş. 25 Kas. 2009, 15:22

720 mililitre su
1 çay kaşığı dashinomoto (kurutulmuş ton balığı tozuymuş. o olmasa da olur gibi geliyor. Tr'de bulunur mu bilemem.)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı soya sosu
4 tane ince kıyılmış mantar
Doğranmış yeşil soğan

Suyu kaynat, dashinomoto, soya sosu ve tuzu karıştır suya ekle. Su kaynayınca ateşten al ve 4 tabağa dök ve üzerine de mantar ve yeşil soğanı ekle.




Dashinomoto yerine tavuk suyu kullandım. Ayrıca servis tabağım için de özür dilerim. Derin bir kaba koysaydım daha iyi olacaktı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Osumashi   Cuma 27 Kas. 2009, 16:37

teşekkürler valla resmi görünce mutlu oldum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
kaiko



Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 27/11/09
Yaş : 28
Nerden : istanbul

MesajKonu: Geri: Osumashi   C.tesi 28 Kas. 2009, 18:44

tadı nasıl acaba cok merakettım mantarları cıg cıg mı atıyoruz yoksa haslıyormuyuz denemeyı dusundum ama mantar konusunda şüphelerim var
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
gozluklu



Mesaj Sayısı : 233
Kayıt tarihi : 26/04/09
Yaş : 30
Nerden : eskisehir

MesajKonu: Geri: Osumashi   Salı 01 Ara. 2009, 19:55

Rica ederim Admin'im


Tadı çok güzel. Sakın yemek için tereddüde düşme. orijinal tarifinde çiğ çiğ yazıyordu ama ben mantarları kıydıktan sonra teflon tavada susuz yağsız az öldürdüm öyle kattım çorbaya. Zaten Türk usulü pişirdiğimde de mantarları öldürüyorum aynı şekilde.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
kaiko



Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 27/11/09
Yaş : 28
Nerden : istanbul

MesajKonu: Geri: Osumashi   Salı 01 Ara. 2009, 20:03

hımm peki o halde deneyıp yarın yorumumu yazarım Very Happy insanın basına ne gelırse ya meraktan ya meraktan ama napalım meraketmedende olmuyor bee
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
gozluklu



Mesaj Sayısı : 233
Kayıt tarihi : 26/04/09
Yaş : 30
Nerden : eskisehir

MesajKonu: Geri: Osumashi   Çarş. 02 Ara. 2009, 14:05

Very Happy ben merak ettikçe değişik yemek tarifleri hep deniyorum merak etme hiç bir şey olmuyor Very Happy yani yemek yapmak bir sanattır, içinden gelmeli. ben tarifini bildiğim başka yemekleri pişirirken bile tarifine uymamaya özen gösteriyorum yani kasıtlı değil ama içimden geldiği gibi ekleme yapıyorum kendimi sınırlara hapsetmemeye çalışıyorum.

dene bak lezzetli olduğunu göreceksin ama pişirirken sevgi katmayı unutma. Sevgisiz yemek insanı kanser bile yapar. sağlıklı olması için kendinden bir parça da koymalısın içine... o zaman taş kaynatsan insanlar lezzetli bulur...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Osumashi   Bugün 16:22

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Osumashi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: