japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Miso çorbası Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
masayuki



Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 04/03/08
Nerden : nihon

MesajKonu: Miso çorbası Tarifi   Paz 09 Mart 2008, 12:47

Malzemeler

Yarım litre su
orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
Yarım patlıcan
eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu


Yapılışı

Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz. (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
Miso'dan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3043
Kayıt tarihi : 04/01/08
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Miso çorbası Tarifi   Paz 09 Mart 2008, 14:30

miso çorbası resminide ben ekleyeyim:)



bu arada miso nedir bilmediğim için netten baktım benim gibi merak edenler varsa;
Miso, (Japonca: 味噌) fermente edilmiş bir Japon yiyeceği. Geleneksel Japon yemeği miso çorbasında da (miso şiru ) kullanılır. Soya fasulyesi, pirinç veya arpanın, deniz tuzu ve ko-ji adlı mantarla fermentasyonu ile elde edilen bir çeşit hamurdur. Normalde tuzlu bir tadı vardır ama kullanılan malzemeler ve fermantasyon yöntemine bağlı olarak tadı farklı biçimlerde ortaya çıkar. Bu çeşitlilik içinde bazı misolar tatlı da olabilir. Japon beslenmesinde önemli bir konumu vardır, diyet yiyeceği olarak da kullanılır. (kaynak: vikipedi)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://japon.nforum.biz
 
Miso çorbası Tarifi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİF ÖĞRETİLİR!
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Afyon Lokumu
» MUZLU BROWNİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: