japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 sashimi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TrueMod
mod


Mesaj Sayısı : 66
Kayıt tarihi : 04/01/08
Yaş : 26
Nerden : Almanya

MesajKonu: sashimi   Cuma 25 Ocak 2008, 17:47



Malzemeler


* Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
* Japon soya sosu veya soya sosu
* 1 adet kırmızı turp
* 1 adet orta boy havuç
* 500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)



Yapılışı


Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.

Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.

Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Aoi



Mesaj Sayısı : 174
Kayıt tarihi : 11/02/08
Yaş : 24
Nerden : Sydney

MesajKonu: Geri: sashimi   Çarş. 27 Şub. 2008, 14:21

hiç fena değil ..Wasabi ile ağzını yakmak isteyenler için
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
sashimi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: