japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)   Perş. 09 Ekim 2008, 19:28

Malzemeler
4 adet tavugun ust but kismi
1 demet taze sogan
100ml
soya sosu
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi bal
Cop sis


Soya sosu,limon suyu,bal bir tencerede karistirilarak bir sos hazirlanir.(yakitori sosu) Hazirlanan sosun bir kismi ayrilir.Kalan sos 150-180 derecelik isitilmis firinda hafif pismek uzere birakilir.Buarada Tavuklar kare seklinde kesilir.Cop sislere bir sira tavuk birsira sogan olmak uzere dizilir. Firinda isittigimiz sosun icinde 10 dakika kadar birakilarak marine edilir.Daha sonra tavuklar izgara yapilir yada kizartilir(cok az yag yada hic yag konmadan) Pilav ve ayirilan sosla beraber servis yapilir. Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Japon Soslu Tavuk Sis(Yakitori)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» istanbul baltalimanı japon bahçesi
» ..TaVuK NEDİR?..
» japon forum 2009 takvimi
» Japon Alış Veriş Sitesi ?
» Bursa Japon Parkı ve Çayevi Açılışı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: