japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Tempura

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Tempura   Perş. 09 Ekim 2008, 19:31

8 iri karidesin sırtındaki siyah damarı bir kürdan yardımıyla çıkarın. Kabuklarını yıkayın. Kuyruğunun ucunu kesip sıkarak fazla suyunu çıkarın. Alt kısmına 3-4 çizik atın. 4 dil balığının (veya istavrit) iskeletini çıkarıp kılçıklarını temizleyin. 4 Çin mantarının saplarını kesip tepesine çapraz çizikler atın. 2 patlıcanı 1 cm kalınlığında dilimleyin. Yarım patatesi soyup 1 cm kalınlığında doğrayın ve 5 dakika suda bekletin. 2 sivribiberi temizleyip dörde kesin.
Sos için; 1 su bardağı su, yarım çay bardağı soya sosu, 1 tablet tavuk bulyon, 1 tatlı kaşığı tozşeker (veya mirin), 1 rendelenmiş beyaz turp 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili bir kapta karıştırıp kaynatın. Kısık ateşte bir taşım daha pişirip kâselere paylaştırın. Hamurlu karışım için; 1 yumurta ve 1 su bardağı suyu bir kapta çırpın.1 su bardağı un ve 1/3 su bardağı mısır nişastasını ayrı bir kaba eleyip yumurtalı karışımı ekleyin. Çırpıp sıvı bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız sebze, balık ve karidesleri hamura tek tek bulayıp kızartın. Sos ile sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Geri: Tempura   Cuma 10 Ekim 2008, 09:24

Malzemeler
1 adet kalamar
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
100 gr maydanoz
1/4 adet deniz yosunu
Koromo için (kaplama malzemeleri): 120 gr yumurta ve soğuk su (birbirine karıştırılmış), 100 gr un, 1 adet buz
Tent suyu için: 120 gr su, 12 gr dashinomoto, 45 ml mirin, 50 ml soya sosu, 50 gr rendelenmiş Japon turbu, 7 gr rendelenmiş zencefil, 500 ml ayçiçek yağı
Yapılışı
Kalamarı ufak bir kart şeklinde kesip ortasını yosunla sarın. Kabağı 5-6 mm kalınlığında kesin. Patlıcanı 5-6 cm boyunda kesip 5-6 mm kalınlığında yandan kesin, bir tarafını yelpaze gibi kesip açın. Havucu 5-6 cm boyunda kesip 2-3 mm kalınlığında yandan kesin. Maydanozları iyice yıkadıktan sonra yaprağındaki suyu peçeteyle silin. Tent suyu malzemelerini kaynatın. Soğuyunca süzün. Japon turbunu ve zencefili rendeleyin. Yağı tencereye koyup ısıtırken koromo yapın. Yumurtayı kırıp soğuk suyla karıştırın ve ununu ekleyerek ilave edin. Buz da ekleyip çubukla yavaş yavaş karıştırın. Malzemeleri önce una basarak sonra koromoyla kaplayın. 180 derece sıcaklığındaki yağa bırakın. Süs olarak çubuktan koromoyu malzemenin üstüne damlatabilirsiniz. Önce sebzeler, sonra deniz mahsullerini kızartın. 2-3 kere çevirip iyice kızarınca kaldırın, bir süzgeçle üzerine kağıt havlu serili bir tabağa alın. Tabağa kağıt koyup tempurayı boy boy güzel bir şekilde serin. Tempuranın yanında bir kaseyle tent suyu (sos), küçük tabakta rendelenmiş Japon turbu, zencefil de koyun. Tent suyu içine rendelenmiş Japon turbu, zencefil ekleyerek sıcakken tempurayı sosa batırıp yiyebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
shirayuri



Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 33

MesajKonu: Geri: Tempura   Perş. 16 Nis. 2009, 18:12

off ya bir tempura yemek nasip olmadı bana Sad

her restorana gidişimde sushi diyte takılıyorum çıktıktan sonra ''Aaa ben tempura yiyecektim'' diyerek çıkıyorum



tarifi de varmış ama ben beceremem ki yaa batırır koyarım Sad
efsane nerdesin tamagoyaki yi bırakta bana tempura yap yaa

gözüm açık gideceğim valla
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
albertine



Mesaj Sayısı : 4868
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Tempura   Perş. 16 Nis. 2009, 20:49

bence pinatsu ile efsane mutfağa girsinler bize şöyle güzel bi sofra hazırlasınlar ben de içkileri hazırlarım cheers
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
WhiteAngelboy18



Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 07/04/09
Yaş : 28
Nerden : Ankara

MesajKonu: Geri: Tempura   Perş. 16 Nis. 2009, 20:54

jumbo karides tompura denedim gerçektende lezetliydi Very Happy 4 5 parça tüm karides ve 1 adet yosun ile servis edilmişti biraz pahalı ama çok lezettliydi Very Happy 30 TL cik ti 1 porsiyonu Ankarada Gazi Osman Paşada.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
halitosan



Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 36

MesajKonu: Geri: Tempura   Perş. 16 Nis. 2009, 22:39

arkadaşlar mükemmel bi lezzet.helede benim gibi karides hastasıysanız kaçırmayın.bu arada benim profil resmine bakın Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
shirayuri



Mesaj Sayısı : 2306
Kayıt tarihi : 09/03/09
Yaş : 33

MesajKonu: Geri: Tempura   C.tesi 18 Nis. 2009, 01:32

aa evet profil resmin tempura
her gördüğümde profilini daha da bir kederleniyorum yiyemedim diye yaa canım çekiyor sende gözüme sokuyorsun olmaz ki halitosan ayıp ettin valla
bana kastın mı var gece gece karnım acıktı aaaaaa...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
albertine



Mesaj Sayısı : 4868
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Tempura   C.tesi 18 Nis. 2009, 01:49

halitosan senin yemekleri özledik be kardeşim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
efsane



Mesaj Sayısı : 360
Kayıt tarihi : 28/03/09

MesajKonu: Geri: Tempura   Paz 17 Mayıs 2009, 23:36

merry demiş ki:
off ya bir tempura yemek nasip olmadı bana Sad

her restorana gidişimde sushi diyte takılıyorum çıktıktan sonra ''Aaa ben tempura yiyecektim'' diyerek çıkıyorum



tarifi de varmış ama ben beceremem ki yaa batırır koyarım Sad
efsane nerdesin tamagoyaki yi bırakta bana tempura yap yaa

gözüm açık gideceğim valla


yettim merry gec de olsa

kiz ben öyle seyler elliyemem ki baligi bile tamizlenmis kafasiz halde alip pisiriyorum ben kusraim bir yerden onu öyle butun halinde görür ellersem. Surda balik 4 senedir yine yiyebiliyorum birak kafasiz temizlenmis baliktan sana birseyler edigim. Yada dun buzlukta gördüm calamirs var hazir sen gel kizartir yetirtirim sana
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Tempura   Bugün 16:24

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tempura
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: