japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Sushi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Sushi   Perş. 09 Ekim 2008, 19:32

Balığın sırt filetosunu çıkarın ve tuzlayıp yarım saat bekletin. Suyunu bırakan balık etini kokusu çıkana dek 10-20 dakika pirinç (veya elma) sirkesinde bekletin. (Sirke ve tuzda bekletme süresi arttıkça
kılçıkları o denli yumuşar ve çabuk ayıklanır. Ayrıca sirke sayesinde balık, pişmiş et kadar sağlıklı olur ve lezzeti değişir). 2 su bardağı pirinci haşlayıp yoğurun ve golf topu şekline getirin. Balık filetolarını tezgâha serin. Üzerlerine çok az wasabi sürün. Haşlanmış pirinci paylaştırıp sıkıca bastırın ve ters çevirin. Üzerine balık, tavuk,
kuzu eti, bonfile, sebze, omlet veya havyar ilave edip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ayışığıprensesi



Mesaj Sayısı : 1
Kayıt tarihi : 02/11/08
Yaş : 22
Nerden : İstanbul

MesajKonu: Geri: Sushi   C.tesi 08 Kas. 2008, 15:36

wasabi dediğin şey nedir?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Geri: Sushi   C.tesi 08 Kas. 2008, 18:42

ayışığıprensesi demiş ki:
wasabi dediğin şey nedir?
wasabi yaban turpu “Japon Hardalı” da denilen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi öyle çalakaşık yenmez, yenirse insanın kulaklarından dumanlar, gözlerinden ateşler, saç diplerinden ter damlacıkları çıkar. Wasabi, zevke göre az veya çok az bir miktar olarak sushi sosuna (ki esasen soya sosudur) karıştırılır. Direk olarak sushi veya sashimi'nin üzerine konulacak olursa da bu miktarın abartılmamasında fayda vardır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
xspecterx



Mesaj Sayısı : 2
Kayıt tarihi : 20/08/09

MesajKonu: Geri: Sushi   Perş. 20 Ağus. 2009, 19:31

pirinç lapa gibimi olmalı ?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
halitosan



Mesaj Sayısı : 1009
Kayıt tarihi : 19/02/08
Yaş : 36

MesajKonu: Geri: Sushi   Cuma 21 Ağus. 2009, 00:21

tam lapa denmez xspecterx
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
xspecterx



Mesaj Sayısı : 2
Kayıt tarihi : 20/08/09

MesajKonu: Geri: Sushi   C.tesi 22 Ağus. 2009, 08:38

Smile tmm teşekürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Sushi   Bugün 13:53

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sushi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: