japon forum

japon kültürüyle ilgili herşey
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Somon Baligi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Somon Baligi   Cuma 10 Ekim 2008, 09:16

Malzemeler:

2 adet somon filetosu (her biri 400 gr.)
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap


Yapilisi:

Somon filetolarının derileri çıkarılır ve 1 cm.lik dilimler halinde dikine olarak kesilir.
Zencefil rendelenir.
Soğan ve sarmısaklar soyularak ince ince kıyılır.
Bir kaseye, zencefil, sake, sarmısaklar, soğanlar, şeker, tuz ve soya sosu konur.
Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırılır.
Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimleri tek bir sıra halinde dizilir. Üzerine marinad sosu dökülerek,alüminyum kağıtla örtülür.
Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra, marine edilmiş somonlar bir servis tabağına dizilir,
zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süslenerek soğuk servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
PiNaTSu



Mesaj Sayısı : 500
Kayıt tarihi : 11/09/08
Yaş : 28
Nerden : JaPoNYa

MesajKonu: Geri: Somon Baligi   Cuma 10 Ekim 2008, 09:20

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Somon Baligi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
japon forum :: Kültür & Sanat :: Japon Kültürü :: Japon Yemekleri :: yemek tarifleri-
Buraya geçin: